PUHDAS KAURA, PUHDAS NAUTINTO

Kauran proteiini ei sisällä vehnän, rukiin tai ohran proteiinin tyyppistä gluteenia, koska se on eri viljasukua oleva kasvi. Jotta kauratuotteet pysyisivät varmasti gluteenittomana, on huolehdittava, että ne eivät joudu missään vaiheessa kosketuksiin gluteenipitoisten viljojen kanssa.

Puhtaus varmistaa gluteenittomuuden

Provenan puhdas kaura on kauraa, joka on kasvatettu, käsitelty ja pakattu täysin erillään gluteenia sisältävistä viljoista. Tarkasti kontrolloitu tuotantoketju varmistaa, että Provena-tuotteet ovat gluteenittomia ja siksi myös keliaakikoille turvallisia. Puhtaassa kaurassa on kaikki kauran hyvät puolet: maku, ravitsevuus ja terveellisyys.

Ainutlaatuisen puhtaasti pellolta pakettiin

Provenan puhdas kaura tuotetaan ainutlaatuisella prosessilla

Provenan puhdasta kauraa viljellään sopimustiloilla käyttämällä lajipuhdasta kauran siementä. Viljelyn puhtaus varmistetaan kasvukauden aikana tilatarkastuksin. Kaurapellolta poistetaan vieraat viljakasvit, eikä tilalla saa käsitellä muita viljoja.

Provena-tuotteiden puhtaus on varmistettu läpi koko tuotantoketjun kuljetuskalustoa myöten. Kauran jyvät säilytetään erillisissä, vain siihen tarkoitukseen varatuissa siiloissa. Kaikki Provena-tuotteet valmistetaan tuotantolaitoksessa, jossa ei käsitellä mitään muita viljoja. Lisäksi raaka-aineen ja tuotteiden puhtaus varmistetaan analyysein.

Kauran hyvät ominaisuudet

Kauran terveysvaikutukset perustuvat suurelta osin sen sisältämään liukoiseen kuituun, betaglukaaniin, jolla on todettu useita positiivisia vaikutuksia elimistössä. Tutkimusten mukaan kauran betaglukaani auttaa hallitsemaan veren kolesterolia ja on siten osa sydänystävällistä ruokavaliota. Kauran kuidut tekevät hyvää vatsalle ja koko suolistolle.

Lisäksi kauran beetaglukaani alentaa aterian jälkeistä veren sokeriarvoa. Tasainen verensokeri auttaa jaksamaan. Lisäksi kaura täyttää vatsaa. Kylläisenä on helpompi miettiä mitä ja kuinka paljon syö, jolloin vyötärönympärystä on helpompi kontrolloida.