1. KORISTELE

Puuroja, tuorepuuroja ja pannukakkuja on helppo koristella esimerkiksi marjoilla, pähkinöillä tai siemenillä. Tai tee smoothie kulhoon kauniina smoothie bowlina! Leivän päälle sopivat pilkotut vihannekset tai yrtit. Houkuttelevan ilmeen lisäksi saat välipaloihin uutta makua.

 

 

 

 

2. HYÖDYNNÄ SESONKITUOTTEET

Vilkaise satokausikalenteria ja tee välipala sen mukaan. Monet vihannekset, juurekset ja hedelmät ovat satokausinaan paitsi maukkaimmillaan, myös edullisimmillaan. Syksyllä kelpaa syödä esimerkiksi kotimaisia omenia ja päärynöitä.

 

 

 

3. YHDISTELE MAKUJA

Puuron ei tarvitse aina olla pelkkää kaurapuuroa. Kokeile ennakkoluulottomasti vaikka herkullista omena-kaurapuuroa tai mansikka-appelsiinituorepuuroa. Vihanneksiin ja hedelmiin saa vaihtelua dippaamalla niitä erilaisiin tahnoihin, guacamoleen tai hummukseen.

 

 

 

 

4. TEE ITSE

Itse tekemällä saa juuri sellaisia yhdistelmiä kuin haluaa. Esimerkiksi kuivattuja hedelmiä, juureslastuja ja mysliä on helppo tehdä myös itse, ja isommasta satsista riittää iloa useammallekin välipalalle.