Täydellinen brunssi

Koska olet viimeksi ehtinyt viettää ihanan kiireettömän brunssin ystävien seurassa? Provenan vinkkien avulla järjestät onnistuneen brunssin! 

1. VARAA AIKAA!

Brunssin järjestäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Selkeä muisti- ja ostoslista helpottaa järjestelyä huomattavasti. Samalla se säästää harmailta hiuksilta, kun et joudu juoksemaan viime hetkellä kauppaan ostamaan unohtunutta kahvipakettia.

Monen ruokalajin brunssin järjestäminen vaatii aikaa paitsi järjestäjältä myös vierailta. Aloita leipominen viimeistään edellisenä päivänä, jotta voit keskittyä kattaukseen ja emännöintiin brunssiaamuna. Pyydä myös ystäviäsi pyhittämään aikaa brunssille: kiireessä hotkitut aamupalat kuuluvat arkipäiviin. 

 

2. MITEN OLISIVAT NYYTTÄRIT? 

Mikäli haluat saada uusia resepti-ideoita tai muuten vain vähentää järjestelyn määrää, voit sopia ystäviesi kesken työnjaosta. Lopputulos saattaa myös olla huolellisempi ja harkitumpi, kun jokainen saa keskittyä muutaman ruokalajin valmistamiseen. Toisen tekemä ruoka tuntuu kiireettömänä viikonloppuaamuna ylelliseltä ja uudet makumaailmat saattavat innoittaa pitämään brunsseja useamminkin! 

 

3. KOKEILE ROHKEASTI!                         

Hauskinta brunssin suunnittelussa on varmasti menun suunnittelu. Inspiraatiota voi ammentaa vielä kokeilemattomasta reseptimaailmasta. Miksi et testaisi esimerkiksi gluteenittomia tuotteita? Samalla varmistat, että sinulla on tarjottavaa myös myös gluteenia vältteleville vieraillesi.

 

4. TEEMA JA KAUTTAUS – PUOLI RUOKAA!

Jos ruokalajien tai soittolistan valitseminen tuntuu vaikealta, voit turvautua mielikuvitukselliseen teemaan. Miltä kuulostaisi merellinen lomabrunssi rantakallioilla? Hauska teema antaa ideoita menuun, kattaukseen ja pukukoodiin.

Panosta herkullisen ruuan lisäksi myös kattaukseen. Tuoreet kukat, lautasliinat ja harkittu asettelu antavat onnistuneelle brunssille viimeisen silauksen. Kaunis visuaalinen ilme myös innoittaa ikuistamaan brunssihetken! 

 

5. VIETÄ AIKAA PARHAIDEN YSTÄVIEN KANSSA

Brunssilla ruokaa tärkeämpää ovat vain ne ihmiset, joiden kanssa aikaa vietät. Kiireetön brunssi tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa ja ottaa etäisyyttä arkeen. Muista siis brunssia järjestäessäsi laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja jättää stressaaminen sikseen!