100 % havre, 100 % smak!


Den känsliga magen har fått en ny vän – i butikernas frysdisk! De färdigt skurna brödet lämpar sig utmärkt i rosten och för läckra smörgåsar. Brödet innehåller glutenfri havre i tre former: puffad, som gryn och som mjöl vilket ger en extra härlig konsistens på brödet. Det fiberrika, glutenfria brödet är bakat på 100% havre och innehåller inga vetestärkelser.


Förpackningen innehåller fyra färdigt uppskurna 80 grams bröd.

 

 

 

Provena ingår nu i Elovenas produktfamilj!

 

Provenas glutenfria produkter ingår från nu i Elovenas produktfamilj. Produkterna i sig är givetvis de samma som förut och fortfarande i bekanta förpackningar. Våra produkter av ren havre är ypperliga vad gäller smak, konsistens och näringsvärden – och smakar utsökt för alla.

Elovena är ett klassiskt varumärke från Finland. Namnet Elovena kommer från det finska ordet för liv (Elo) och latinskans ord för havre (Avena Sativa) och – precis som namnet antyder – lever Elovena för konsumenternas välbefinnande. Sedan knappt 100 år framställer Elovena naturliga, hälsosamma, läckra och näringsriktiga havre- och spannmålsprodukter.

Elovena hjälper dig att välja bra måltidsprodukter, för din och din familjs välbefinnande. Elovena – feel free to eat.

 

Visste du detta om havre?

Havre är en äkta hälsobomb och ett ”superfood” när det är som bäst. Havre har många goda hälsofrämjande effekter, såsom:

• Havre är välgörande och nyttiga för magen då det bl a är rikt på fibrer. Fibrer är viktiga för att tarmarna ska fungera normalt. För den som har trög mage är det viktigt att äta mycket fibrer och att dricka tillräckligt med vatten. Havre lämpar sig också för den som lider av irritabel tarm (IBS) och följer en FODMAP- kost.

• Av de glutenfria spannmålen innehåller haver mest fibrer. Fibrerna (betaglukan) jämnar ut blodsocker nivån.

• Havre innehåller protein, kolhydrater och fett i ett balanserat förhållande och är ett mycket bra komplement även i en vegetarisk kost.

• Havre passar i en lågkolhydratkost eftersom exempelvis en portion havregröt innehåller cirka 22 gram kolhydrater.

• Havre är bra för hjärtat: havre innehåller rikligt med en löslig fiber, betaglukan, som hjälper till att minska upptagningen av kolesterol i kroppen.

• Havregryn är fullkornsspannmål, de innehåller med andra ord kornets alla näringsrika delar.

• Havre lämpar sig utmärkt för alla som är måna om sitt välbefinnande – som en del av en hälsosam kost och livsstil.