Puhdas kaura, puhdas nautinto

Kaura on erinomainen kuidun ja pitkäkestoisen energian lähde, jolla on myös vatsan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Se sisältää hyviä hiilihydraatteja, proteiinia, monia elintärkeitä vitamiineja sekä rautaa, magnesiumia ja sinkkiä Puhdas kaura on maistuva vaihtoehto muille viljoille, ja se sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Kauran proteiini ei sisällä vehnän, rukiin tai ohran proteiinin tyyppistä gluteenia, koska se on eri viljasukua oleva kasvi. Siksi se on monelle gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle tärkeä kuidun lähde ja tuo lisämakua ravintoon Jotta kauratuotteet pysyisivät varmasti gluteenittomana, on huolehdittava, että ne eivät joudu missään vaiheessa kosketuksiin gluteenipitoisten viljojen kanssa.

Puhtaus varmistaa gluteenittomuuden

Puhdas kaura on kauraa, joka ei ole tuotantoprosessin missään vaiheessa ollut kosketuksissa gluteenipitoisiin viljoihin. Tavalliset kaurahiutaleet eivät siis ole puhdasta kauraa, jos niitä ei ole tuotettu puhtaan kauran tuotantoprosessin mukaisesti. Vain tarkasti kontrolloitu tuotantoketju varmistaa, että tuotteet ovat gluteenittomia ja myös keliaakikoille turvallisia.

Provenan puhdas kaura on kauraa, joka on kasvatettu, käsitelty ja pakattu täysin erillään gluteenia sisältävistä viljoista. Tarkasti kontrolloitu tuotantoketju varmistaa, että suomalaiset Provena-tuotteet ovat gluteenittomia ja siksi myös keliaakikoille turvallisia. Provena-tuotteet sisältävät kauran kaikki hyvät ominaisuudet ja niitä myydään kaikissa hyvin varustetuissa ruokakaupoissa ja marketeissa.

Pitkäkestoista energiaa kaurasta

Kauralla on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Kauran  hyödyt perustuvat suurelta osin sen sisältämään liukoiseen kuituun, betaglukaaniin, jolla on todettu useita myönteisiä vaikutuksia elimistössä. Tutkimusten mukaan betaglukaani laskee haitallista LDL-kolesterolia 5-6 %. Kaura sopiikin hyvin osaksi sydänystävällistä ruokavaliota.

Kuitu suojaa vatsavaivoilta ja huoltaa elimistöä koko matkan halki ruuansulatuselimistön. Kauran betaglukaanilla on  myös prebioottisia vaikutuksia: se lisää hyödyllisten bakteerien kasvua paksusuolessa edesauttaen näin elimistön terveyttä ja suoliston tasapainoa.

Terveysvaikutusten lisäksi kaura  on miedon ja miellyttävän makuinen. Puhdas kaura sisältää kaikki kauran hyvät ominaisuudet: maun, ravitsevuuden ja terveellisyyden. Provena-tuotteet tuovatkin makua ja monipuolisuutta ruokavalioon.

Provenan puhdas kaura tuotetaan ainutlaatuisella prosessilla

Provenan puhdasta kauraa viljellään sopimustiloilla käyttämällä lajipuhdasta kauran siementä. Ainutlaatuisessa tuotantoketjussa kauran viljelijät ovat avainasemassa. Sopimustiloilla ei saa viljellä, käsitellä tai varastoida muita viljoja kauran lisäksi. Viljelyn puhtaus varmistetaan kasvukauden aikana tilatarkastuksin, joissa kaurapellolta poistetaan vieraat viljakasvit.

Provena-tuotteiden puhtaus on varmistettu läpi koko tuotantoketjun kuljetuskalustoa myöten. Kauran jyvät säilytetään erillisissä, vain siihen tarkoitukseen varatuissa siiloissa. Kuljetus tapahtuu viljan kuljetukseen sopivilla rekoilla, jotka puhdistetaan ja tarkastetaan puhtaiksi ennen viljan lastausta. Ainoastaan laatuvaatimukset täyttävä viljaerä voidaan purkaa varastoon jalostettavaksi Provena-tuotteeksi.

Kaikki Provena-tuotteet valmistetaan tuotantolaitoksessa, jossa ei käsitellä mitään muita viljoja. Lisäksi raaka-aineen ja tuotteiden puhtaus varmistetaan analyysein. Raisio panostaa voimakkaasti kauratuotteiden ja –lajikkeiden tutkimukseen, teknologiaan ja kehitykseen.

Tutustu tästä tarkemmin puhtaan kauran ainutlaatuisen valmistusprosessiin: