100 % havre, 100 % smak!


Den känsliga magen har fått en ny vän – i butikernas frysdisk! De färdigt skurna brödet lämpar sig utmärkt i rosten och för läckra smörgåsar. Brödet innehåller glutenfri havre i tre former: puffad, som gryn och som mjöl vilket ger en extra härlig konsistens på brödet. Det fiberrika, glutenfria brödet är bakat på 100% havre och innehåller inga vetestärkelser.


Förpackningen innehåller fyra färdigt uppskurna 80 grams bröd.

 

 

 

Provena ingår nu i Elovenas produktfamilj!

 

Provena-produkterna av glutenfri havre ingår nu i Elovenas produktfamilj. Produkterna i sig är de samma bekanta och trygga som förut. Våra produkter av glutenfri havre är ypperliga vad gäller smak, konsistens och näringsvärden – och smakar för alla.

Elovena är ett klassiskt varumärke från Finland. Namnet Elovena kommer från det finska ordet för liv (Elo) och latinskans ord för havre (Avena Sativa) och – precis som namnet antyder – lever Elovena för konsumenternas välbefinnande. Sedan knappt 100 år framställer Elovena naturliga, hälsosamma, läckra och näringsriktiga havre- och spannmålsprodukter.

Elovena hjälper dig att välja bra måltidsprodukter, för din och din familjs välbefinnande. Elovena – feel free to eat.

 

Visste du detta om havre?

Havre är en veritabel hälsobomb och finländsk superfood när den är som bäst. Havre har många fina hälsofrämjande effekter, såsom:

• Havre är välgörande för magen: Havrefibrerna är nyttiga för magen. De olösliga fibrerna förebygger också förstoppning, eftersom de gör att matmassan passerar snabbare genom tarmarna. Havre lämpar sig också för dem som lider av magproblem och för dem som lider av irritabel tarm och följer en FODMAP-kost.

• Av de glutenfria spannmålen innehåller havre mest fibrer. Fibrerna jämnar ut blodsockret.

• Havre innehåller protein, kolhydrater och fett i ett balanserat förhållande och kompletterar fint även en vegetarisk kost.

• Havre passar i en lågkolhydratkost eftersom en portion havregröt innehåller cirka 22 gram kolhydrater.

• Havre är bra för hjärtat: havre innehåller rikligt med lösligt betaglukan som minskar upptagningen av kolesterol i kroppen.

• Havregryn är fullkornsspannmål, de innehåller med andra ord kornets alla näringsrika delar.

• Havre lämpar sig för alla som är måna om sitt välbefinnande – som en del av en hälsosam kost och livsstil.