Marängdröm

Över 60 min
(för 12)
Gradera det:
genomsnitt 3, betyget 11 gånger
Marängdröm
Marängdröm

Ingredienser:

Botten:

125 gmargarin
1 dlsocker
2äggulor
1 1/2 dlProvena Glutenfritt Bakmjöl med Havre
1 tskbakpulver
1 dlmjölk eller fruktsaft

Maräng:

2äggvitor
1 1/2 dlsocker

Fyllning:

2 dlvispgrädde
200 gkvarg, lime-vitchoklad
1 msksocker
jordgubbar och kiwifrukter

Garnering:

rostade mandelspån

Recept:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa det rumsvarma margarinet och sockret pösigt. Tillsätt en äggula i taget under vispning. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt blandningen växelvis med mjölken. Bred ut degen till en fyrkant (25 x 30 cm) på en plåt med bakplåtspapper
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget under vispning. Bred ut marängblandningen på degen. Gör mönster på ytan med en sked.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter
  4. Vispa grädden. Blanda kvarg, grädde och socker. Skiva jordgubbarna och de skalade och halverade kiwifrukterna.
  5. Skär den avsvalnade tårtan i två delar. Bred ut fyllningen på botten. Lyft på den andra delen som ett lock. Garnera med rostade mandelspån.

Prova också de här

Våra produkter som används i receptet

Kommentarer:

Add comment
Add comment

Nickname
Message