Quiche lorraine eller fransk skinkpaj

Över 60 min
(för 8)
Gradera det:
genomsnitt 3, betyget 16 gånger
Quiche lorraine eller fransk skinkpaj
Quiche lorraine eller fransk skinkpaj

Ingredienser:

Botten:

100 gmargarin
3 dlProvena Glutenfritt Bakmjöl med Havre
1 dlriven ost
1 1/2 dlvatten

Fyllning:

1/2tärnad paprika
1 dlhackad purjolök
1 mskflytande matfett
150 grökt skinka i strimlor

Ovanpå fyllningen:

2 dlgräddfil
2ägg
1 dlgrädde
1/2 tsksalt
1/2 tskmalen svartpeppar

Topping:

2 dlriven ost

Recept:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta det rumsvarma margarinet, mjölet och den rivna osten till en smulig deg med hjälp av fingrarna. Tillsätt vatten och blanda till en jämn deg. Tryck med mjölade händer fast degen i botten och kanterna på en smord och rund pajform (26 cm i diameter).
  3. Hacka purjolöken och tärna paprikan. Stek dem hastigt i flytande matfett. Strimla den rökta skinkan. Bred fyllningen över pajbotten.
  4. Rör samman grädde, ägg, 1 ½ dl riven ost och svartpeppar. Häll blandningen över fyllningen i formen. Toppa med 1 ½ dl riven ost.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter.

Prova också de här

Våra produkter som används i receptet

Kommentarer:

Add comment
Add comment

Nickname
Message